Розділення ДФС на податкову і митну служби зумовлене боротьбою між командами президента та прем'єра — експерт

Розділення ДФС на податкову і митну служби зумовлене боротьбою між командами президента та прем'єра — експерт

Розділення ДФС на податкову і митну служби зумовлене боротьбою за контроль над корупційними потоками між командами президента та прем'єр-міністра України. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив доктор юридичних наук, професор, президент Асоціації податкових радників Данило Гетманцев.
 
"Таке рішення наприкінці минулого року було прийняте не з раціональних причин, хоча вони також є, можна знайти аргументи на користь розділення цих служб, а воно було викликане перш за все тим, що відбулося протистояння між командами прем'єра та президента за цей ласий шматок державного управління. Якщо при Януковичі все це вдалося сконцентрувати в міністерстві доходів і зборів, там була досить жорстка корупційна вертикаль і ніхто не задавав зайвих питань, то сьогодні наш корупційний безлад зумовлює необхідність ділитися між тими, хто має доступ до цих цікавих інструментів", — вважає Данило Гетманцев.
 
Нагадаємо, 6 березня Кабінет міністрів затвердив положення та розділив Державну податкову та Державну митну служби на два окремих центральних органи виконавчої влади. Передбачається, що Державна податкова служба буде реалізовувати податкову політику. Державна митна служба в свою чергу буде відповідати за дотримання митного законодавства. 
 
Слухати повну версію.