Українець Павло Гриб в останньому слові на суді назвав ФСБ "бандитами і вбивцями"

Українець Павло Гриб в останньому слові на суді назвав ФСБ "бандитами і вбивцями"

Український політв’язень Павло Гриб, який перебуває під арештом у Росії за підозрою у сприянні тероризму, не визнав пред'явлених йому звинувачень, заявивши, що вони виходять від Федеральної служби безпеки, а "вони бандити і вбивці", - повідомляє "Громадське".

Також він зазначив, що його, громадянина України російські спецслужби викрали у Білорусі, хоча "ніхто не мав підстав вважати, що Білорусь є насправді небезпечною країною".

Він також побажав усім українським патріотам з гідністю пройти полон "по правді і совісті" і сказав в кінці "Слава Україні!"

Перед цим Павлу викликали "швидку", адже йому стало погано на засіданні, яке довелося перервати на 45 хвилин.

За словами Павла, весь час перебування в СІЗО йому не надавали медичну допомогу.

Прокурор вимагав засудити Павла Гриба до шести років колонії за сприяння тероризму. Українця звинувачують у тому, що він нібито схиляв росіянку Тетяну Єршову до вчинення теракту в одній з російських шкіл.

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії оголосить рішення у справі 22 березня об 11 годині.

У Європейському парламенті відбувся показ документального фільму "Заручники Путіна: українські політичні в'язні Кремля". На ньому був присутній і батько Павла Гриба, який розповів європейським парламентарям про те, що стан здоров’я його сина дуже поганий.

Нагадаємо, 24 серпня 2017 року в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. Відтоді він перебуває під вартою.

 

Утримуваний у Росії 20-річний українець Павло Гриб 15 листопада 2018 року відмовився свідчити в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону, адже не вважає себе винним.

Фото: Громадське