Дебати на Суспільному: аналіз пропозицій кандидатів Безсмертного, Наливайченка і Балашова

Дебати на Суспільному: аналіз пропозицій кандидатів Безсмертного, Наливайченка і Балашова

20 березня на UA:Першому відбувається другий випуск ток-шоу "Зворотний відлік" за участю кандидатів у президенти Геннадія Балашова, Романа Безсмертного і Валентина Наливайченка. Громадський активіст Микола Виговський в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" проаналізував пропозиції кандидатів.

У Романа Безсмертного та Валентина Наливайченка цікавіші програми. Мене, передусім, цікавить міжнародна політика, безпека і розв’язання питання з Автономною Республікою Крим.

Роман Безсмертний не згадує про НАТО та Європейський Союз, але говорить про те, що необхідно створити нову вісь безпеки — Балто-Чорноморський союз, який зможе відповідати на сучасні небезпеки, які стоять перед нашим регіоном. Щодо стосується питань Донбасу та Криму, як варіант вирішення він бачить або прямі переговори з Російською Федерацією, або за участю посередників, але наголошує, що інтеграція Криму та Донбасу має бути без жодних статусів. Це така територія України, яка є нею за Конституцією, і ніяких особливих статусів бути не може.

У нього найбільш детально прописана програма. До речі, він пропонує багато громадянських свобод. У нього в програмі передбачена декриміналізація легких наркотиків.

У Валентина Наливайченка зазначений вектор руху України в НАТО на Європейський Союз. По Донбасу і Криму він пропонує, що потрібна нова міжнародна угода з деокупації.

У Геннадія Балашова програма нагадує коротенький маніфест. Його програма стосується виключно підняття добробуту українців. Механізм, який він пропонує, це змінити податкову систему, коли платяться два види податків — 5% і 10%. До того ж, у ній практично немає нічого про зовнішню політику України, а також немає шляхів розв’язання питання окупації Криму та Донбасу.

 

Дебати на Суспільному: другий випуск ток-шоу "Зворотний відлік" за участі кандидатів Романа Безсмертного, Валентина Наливайченка та Геннадія Балашова можна прослухати тут.