Тереза Мей звернулась до Єврокомісії з пропозицією відтермінувати Brexit

Тереза Мей звернулась до Єврокомісії з пропозицією відтермінувати Brexit

Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей звернулась до лідерів країн ЄС з пропозицією перенести запланований на 29 березня Brexit на 30 червня. Про це вона заявила в парламенті в середу, 20 березня, напередодні початку дводенного саміту Європейської Ради, передає DW.

Прем'єрка попередила, що не хоче допустити занадто довгого відтермінування, оскільки незабаром — вибори до Європарламенту, а перенесення Brexit на більш тривалий період означатиме, що Британія повинна бути взяти участь у цих виборах.

"Ідея про те, що через три роки після голосування за вихід з ЄС люди цієї країни матимуть обирати новий склад членів Європарламенту, я вважаю, неприйнятна", зазначила Тереза Мей. Вона також написала листа з цією пропозицією голові Європейської Ради Дональду Туску, наголосивши що проголосувати  та приступити до ратифікації документу до 29 березня не вийде.

Нагадаємо, британський парламент ще 14 березня проголосував за перенесення дати виходу країни з Євросоюзу. Попри те, що Мей просить відстрочки до кінця червня, Єврокомісія пропонує лідерам ЄС обрати між двома варіантами відтермінування Brexit: короткий — до 23 травня, або більш тривалий — принаймні до кінця 2019 року.

Фото: DW