САП: вперше до в’язниці потрапить чиновник, справу якого розслідувало НАБУ

САП: вперше до в’язниці потрапить чиновник, справу якого розслідувало НАБУ

Київський районний суд міста Одеси 18 березня 2019 року оголосив вирок колишньому голові Захарівської РДА в Одеській області, який призначив собі премію в розмірі 695 % від посадового окладу.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка забезпечувала обвинувачення у цій справі.

Слідством, яке провадило НАБУ, встановлено, що  обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав самому собі надбавки на загальну суму понад 65 тисяч гривень. Для цього він підготував та самостійно підписав лист на ім’я голови Одеської ОДА, а згодом сам підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.

Суд визнав екс-чиновника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Крім того, задоволено позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403,4 гривень на користь позивача.

Нагадаємо, досудове розслідування у цій справі Національне антикорупційне бюро України завершило в грудні 2017 року. Справу було скеровано до суду 18 грудня 2017 року.

Фото: NewsTime