Росія через свого посла в Мінську намагається обмежити співпрацю Білорусі з ЄС — експерт

Росія через свого посла в Мінську намагається обмежити співпрацю Білорусі з ЄС — експерт

Головним завданням посла Росії в Білорусі Михайла Бабича є не допустити нарощування співпраці Мінська з Заходом. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив  голова Ради зовнішньої політики "Українська призма" Геннадій Максак.
 
"Чим цікава посада Михайла Бабича? Крім того, що він є надзвичайним і повноважним послом, тобто рівень йому забезпечили через МЗС, але він ще є спецпредставником президента Росії, це вищий статус, який дозволяє спілкуватися не лише Через Лаврова, а й може напряму комунікувати з паном Путіним. Чи є в його планах поглиблення інтеграції? Я думаю, є але це скоріше план Б. План А — не допустити, щоб Білорусь намагалася поглибити відносини з Європейським Союзом і західними партнерами, що зараз спостерігається. Цей напрям намагається купувати російська сторона, щоб він був менш акцентований", — зазначив Геннадій Максак.
 
Зазначимо, нещодавно між Білоруссю і Росією спалахнув дипломатичний скандал, викликаний різкими заявами посла РФ в Мінську Михайла Бабича. 
 
Слухати повну версію.