Якою зброєю Росія загрожує з території Криму — розповідає військовий експерт

Якою зброєю Росія загрожує з території Криму — розповідає військовий експерт

Російська авіація далекого радіусу дії, що базується в  анексованому Криму, становить загрозу Україні та НАТО. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив військово-морський експерт, капітан 1 рангу у відставці Володимир Заблоцький.
 
"Розміщення в Криму, по-перше, аеродромів, авіації далекого радіусу дії становить пряму загрозу, бо в радянські часи військова авіація Чорноморського флоту і стратегічна авіація далекої дії базувалася в Криму та Миколаєві. Це були дві потужні авіабази, які використовувалися для бомбардувальників, що вилітали на чергування з ядерною зброєю аж в район Середземного моря", — зазначив Володимир Заблоцький.
 
Окрім того, за його словами, небезпеку становлять ракетні системи, перекинуті Росією в Крим. 
 
"В наші часи ця загроза ще більше збільшується за рахунок розміщення в Криму ракетних систем. Ми вже знаємо про Калібр, Бал, Ескандери, тощо. Межі цьому немає, все що в неї є, Росія тягне туди. Це є загрозою, інша річ, як навіть такий неадекватний режим, який є в Кремлі, використає цю загрозу", — додав експерт. 
 
Нагадаємо, у 2014 році Росія анексувала український Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та в Севастополі окупаційна влада провела псевдореферендум про статус півострова, на якому більшість мешканців Криму начебто підтримали приєднання півострова до Російської Федерації. Міжнародна спільнота не визнає цього приєднання, лише кілька країн, серед яких Куба, Нікарагуа, Венесуела, Північна Корея, визнали півострів частиною Росії. В Україні Крим вважається тимчасово окупованою Росією територією.