Внаслідок санкцій Росія втратила понад 300 млрд дол інвестицій і 6% економіки — експерт

Внаслідок санкцій Росія втратила понад 300 млрд дол інвестицій і 6% економіки — експерт

Внаслідок санкцій за анексію Криму та агресію на Донбасі Росія втратила понад 300 млрд дол інвестицій та близько 6% економіки. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив  експерт фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара.
 
"І українське суспільство, і в міжнародних колах кажуть, що вони неефективні, так ось дивіться. Такий собі пан Дерипаска, наближений до Путіна, подав на мінфін Сполучених Штатів в суд про те, що опинившись в санкційному списку він втратив 6,5 млрд дол. Це тільки одна людина. Далі, 6% російської економіки — це ціна за Крим. Взагалі з 2014 року 10% економіка втратила і не росла тими темпами, які прогнозувалися, але 4% у зв'язку з падінням ціни на енергоносії, а 6% — через санкції. Лише виток капіталу з Росії, тобто прямих інвестицій, з 2014 по 2018 рік склав 325,5 млрд дол. Все це є наслідками реакції на запровадження санкцій", — зазначив експерт. 
 
Нагадаємо, у 2014 році Росія анексувала український Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та в Севастополі окупаційна влада провела псевдореферендум про статус півострова, на якому більшість мешканців Криму начебто підтримали приєднання півострова до Російської Федерації. Міжнародна спільнота не визнає цього приєднання, лише кілька країн, серед яких Куба, Нікарагуа, Венесуела, Північна Корея, визнали півострів частиною Росії. В Україні Крим вважається тимчасово окупованою Росією територією.
 
 Слухати повну версію.