Міжнародний конкурс "ГітАс" має національний присмак — Чеченя

Міжнародний конкурс "ГітАс" має національний присмак — Чеченя

Голова Асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки Костянтин Чеченя заявляє, що Міжнародний конкурс "ГітАс" має національний присмак. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Міжнародний конкурс гітаристів "ГітАс" вже проходить восьмий раз. Відбувається він кожні два роки. У наших сусідів на Заході ще раніше працювала така серйозна конкурсна машина, тому ми починали з національного масштабу і потихеньку вийшли на міжнародний. Виконавська школа уже дозріла до того, аби був такий конкурс. Крім того, це музичне змагання також дозволяє школам достигати. Цікаві українські імена, нові обличчя, наприклад, Марко Топчій, з’явилися саме на цьому конкурсі", — зазначив Костянтин Чеченя.

Голова Асоціації гітаристів зауважив, що Міжнародний конкурс "ГітАс" має національний присмак.

"Крім того, що це міжнародний конкурс, у ньому є національний присмак, бо обов’язковим твором є виконання українського мелосу. До речі, наступний конкурс буде присвячений танцям", — сказав він.

Чеченя додав, що "на "ГітАс" приїжджають і зарубіжні представники: з Італії, з Угорщини, з Сербії, з Польщі та з Білорусі".

Як повідомляється, VІIІ Міжнародний конкурс гітарного мистецтва "ГітАс" відбудеться протягом 28-30 березня.

Прослухати повну версію.

На фото — голова Асоціації гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки

Костянтин Чеченя