Бойовики з Сектору Газа обстріляли ракетами Тель-Авів — ізраїльські військові

Бойовики з Сектору Газа обстріляли ракетами Тель-Авів — ізраїльські військові

В ніч на 15 березня з Сектору Газа, який контролюється радикальним ісламістським угрупоуванням ХАМАС, були випущені дві ракети в напрямку Тель-Авіва. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву ізраїльських військових.
 
Через запуск ракет в Ізраїлі спрацювала повітряна тривога.
 
За інформацією місцевих ЗМІ, одну з ракет збила система ППО "Залізний купол" над Холоном. Інша ракета приземлилася в море.
 
Зазначимо, ХАМАС регулярно обстрілює ізраїльську територію, однак використовує саморобні ракети малого радіусу дії "Кассам", які переважно вражають цілі поблизу Суктору Газа. Цього разу, як повідомляється, були використані ракети "Фаджр-5" середнього радіусу дії, які вироблялися в Ірані. Атака з використанням "Фаджр-5" є першою з 2014 року. 
 
Пізніше Армія оборони Ізраїлю повідомила, що вразила 100 військових цілей ХАМАС в Секторі Газа. Серед них: підземний завод з виробництва ракет, штаб, відповідальний за організацію тероризму ХАМАС в Юдеї та Самарії, центр безпілотних літальних апаратів.
 
У свою чергу департамент внутрішніх справ ХАМАСу в Газі випустив заяву: "Ми стежимо за ситуацією, цей ракетний обстріл знаходиться поза національним і фракційним консенсусом, і міністерство вживатиме заходів проти порушників".