Куса: Манафорта засудили за економічні злочини, доказів співпраці з Кремлем щодо вручання у вибори США немає

Куса: Манафорта засудили за економічні злочини, доказів співпраці з Кремлем щодо вручання у вибори США немає

Колишнього політтехнолога і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта засудили за економічні злочини, а доказів його співпраці з Кремлем щодо вручання у вибори США немає, повідомляє фахівець з міжнародної політики аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ілія Куса. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень". 

Ведучий:

Роман Коляда

"Пола Манафорта засудили за економічні злочини. Спершу його засудили за ухиляння від сплати податків. Зараз проти нього висунуто 16 пунктів обвинувачень у Нью-Йорку, і здебільшого це знову ж таки економічні злочини. Як правило, це порушення закону про реєстрацію іноземних агентів. Він був лобістом, тобто отримував гроші за лобіювання певних законів, рішень тощо у Вашингтоні, але при цьому не реєструвався. Це значить, що він лобіст, що він не платив податки", — зазначив Ілія Куса.

Куса зауважив, що жодних даних про співпрацю Манафорта з Росією у контексті втручання у вибори США немає.

"Щодо втручання Росії у вибори у Сполучених Штатах, то, звісно, його не судили за цими звинуваченнями. Жодних даних щодо того, як це відбувалось і чи причетний до цього Манафорт, у прокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії у вибори у США, немає", сказав він.

Експерт прокоментував, що ця справа може вплинути на майбутні американські вибори, проте, насамперед, важливим є звіт Роберта Мюллера щодо того, чи була все ж таки змова між діючим президентом Сполучених Штатів і Росією.  

"Ця справа впливатиме на вибори у США у 2020 році, тому що демократи розкручують її, як можуть. Для демократів це їхній аргумент проти Дональда Трампа, яким вони намагаються обвалити його рейтинги. Але я думаю, що ця історія закінчиться у найближчі кілька місяців, до кінця червня. У червні Роберт Мюллер має опублікувати звіт про своє розслідування. І від того, що буде у цьому звіті, буде залежати все, і аргументація демократів на виборах також. Якщо у звіті не буде нічого про змову Дональда Трампа і Кремля, це буде дуже сильним ударом по опонентах Трампа", пояснив він.

Нагадаємо, суд США засудив колишнього політтехнолога і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до 7,5 років в’язниці.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com