Уряд одобрив угоду з Японією, яка дозволить НСТУ отримати нове обладнання

Уряд одобрив угоду з Японією, яка дозволить НСТУ отримати нове обладнання

Кабінет Міністрів України 13 березня дозволив підписати угоду з урядом Японії про надання гранту  на придбання обладнання для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Про це повідомляє прес-служба уряду
 
Зазначається, що донором проекту міжнародної технічної допомоги "Проект розвитку потенціалу суспільного мовника в Україні" є Японське агентство міжнародного співробітництва "Джайка".
 
У 2018 році під час реалізації проекту передбачалося отримання телеустаткування для НСТУ, проте через скорочення бюджету "Джайка" не змогло надати обладнання. Як альтернативний варіант надання НСТУ обладнання було запропоновано отримання грантової допомоги від Уряду Японії.
 
Кабмін затвердив проект угоди у формі обміну нотами між урядами країн і визначив відповідальним за виконання цієї угоди Держкомтелерадіо. У свою чергу Посольство Японії в Україні вже надіслало Держкомтелерадіо проект Обміну нотами.
 
Передбачається, що сума гранту складе близько 3 млн дол.  
 
Обладнання надасть НСТУ можливість забезпечити перехід на мовлення у HD якості, що відповідатиме технічній якості передання міжнародного рівня. 
 
Фото: Zaxid.net