Куди сходити: у Києві відбудеться джазовий фестиваль "Єдність"

Куди сходити: у Києві відбудеться джазовий фестиваль "Єдність"

У Києві відбудеться XVIIIМіжнародний джазовий фестиваль "Єдність". Детальніше про програму фестивалю в ефірі програми "ART-Панорама" розповів його організатор Сергій Грабар.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Його називають найстарішим і найбільш стабільним джазовим фестивалем Києва, адже він уже увісімнадцяте єднає усіх шанувальників джазу чудовою музичною атмосферою. І це не дивно, тому що назва фестивалю – "Єдність".

Щороку на цей фестиваль приїжджають музиканти з різних країн світу. Об’єднуючись, вони грають спільні музичні програми.

"У цьому році буде більше українських виконавців. Але також будуть учасники з Португалії, Великобританії, Німеччини, Угорщини. Буде виступ "Київ Арт Ансамблю" – це наш постійний учасник", – розповів організатор фестивалю Сергій Грабар.

Протягом двох днів любителі джазу матимуть можливість насолодитися музикою дев’ятьох колективів, які представлятимуть на фестивалі свої унікальні авторські програми.

"Відкривати фестиваль 15 березня буде Біг-бенд SaraBanda, керівником цього молодого біг-бенду є Олександр Саратський. Буде виступ Вікторії Корженок та Олега Макбита з фортепіанною програмою "Пам’яті Валерія Колесникова". Буде виступати "Акім Груй Тріо". Акімові 14 років, він грає на фортепіано. Він буде виступати з 13-річний контрабасистом Артемом Шекерою і 8-річним ударником Максимом Шекерою", – анонсував Сергій Грабар.

У переддень відкриття джазового фестивалю єдність відбудеться його літературна частина у Національному музеї літератури.

"14 числа о 15:00 буде проходити круглий стіл "Джаз і література", у якому візьмуть участь з боку літераторів я, Володимир Єшкілєв, Дмитро Бураго, з боку музикантів Джордж Геслем з Великої Британї, Володимир Соляник і Володимир Тарасов, а також культуролог Ярослав Александров. Це буде така розмова з вплетенням джазочитань", – поділився організатор фестивалю.

Незмінне місце проведення джазового фестивалю "Єдність" – Київський національний академічний театр оперети. Фестиваль триватиме два дні, 15 та 16 березня.