Хто поширює фейки про позбавлення України безвізу — коментує експерт

Хто поширює фейки про позбавлення України безвізу — коментує експерт

Поширення фейків про позбавлення України безвізу повязане з інтересами окремих кандидатів на виборах, а також імовірно з впливом Росії. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловила Експерт громадської організації "Європа без бар’єрів" Ірина Сушко.
 
"Немає на сьогоднішній день жодної підстави вважати, що захитався безвізовий режим. Я думаю, що перед виборами є спроба дискредитації історії успіху в європейській інтеграції, яку ми отримали. Тобто по-перше треба думати, кому це корисно. З іншого боку, ми також маємо сусідів, які не дуже раді, що Україна отримала безвіз, я маю на увазі Росію, цілком можливо, що звідти ці фейки можуть з'являтися, тому що Росія також прагне отримати безвізовий режим з Росією, але цього не має", — переконана експерт. 
 
Протягом лютого 2019 року низка українських та російських ЗМІ поширила недостовірну інформацію про те, що нібито ЄС позбавить Україну безвізового режиму, оскільки його запровадження було повязане із прогресом у боротьбі з корупцією в Україні.
 
Разом з тим, наприкінці лютого Державна міграційна служба поширила офіційне роз’яснення про те, що безвіз у поїздках до ЄС продовжує діяти.
 
Фото: scheap-trip.eu