Куди сходити: у Києві виступить дует Zapaska

Куди сходити: у Києві виступить дует Zapaska

Дует Zapaska після тривалої перерви виступить у столичному клубі. Про це в ефірі програми "ART-Панорама" розповіла вокалістка гурту Zapaska Яна Шпачинська.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Дует Zapaska після тривалої перерви виступить з довгоочікуваним концертом у Києві.

"У нас була невеличка творча відпустка у зв’язку з такою приємною подією у нашому житті – народженням нашого синочка. Ми жартуємо, що це – наш найкращий реліз. Після цієї відпусточки ми вирішили спробувати повернутися до концертної діяльності", – розповіла Яна Шпачинська

Перебуваючи удвох на сцені, подільський дует Zapaska створює музику за допомогою багатьох музичних інструментів.

"Раніше ми возили з собою багато різних напівдитячих-напівтрадиційних інструментів. Зараз ми трохи скоротили увесь цей оркестр і возимо з собою базові інструменти, тобто електронні семплери, ефектори різні, з акустичних – маленька гітара, також Павло (Павло Нечитайло – другий учасник дуету Zapaska – ред.) грає на трубі, на сопілочці, на губній гармошці…", – поділилась учасниця гурту.

На концерті 15 березня дует Zapaska порадує своїх прихильників старими піснями у нових аранжуваннях.

"До програми увійдуть пісні, які люди знають, тому що без цього ніяк, люди люблять слухати те, що вже чули і слухали в записах. Але ці пісні мають трошки інші живі версії, тому що ми змінюємося, наше ставлення до нашої музики змінюється. Тому це будуть старі пісні, але аранжування деяких з них будуть для людей незнайомими", – анонсувала Яна Шпачинська.

Цього року Zapaska відзначає свій 10-ий ювілей. За цей час колектив випустив два міні-альбоми та дві повноформатні платівки. Музиканти відомі й за кордоном, адже їх виступи можна було почути у Польщі, Фінляндії, Німеччині, Чехії, Угорщині та Нідерландах.

Концерт дуету Zapaska відбудеться 15 березня у столичному клубі Mezzanine.

Zapaska. Фото Facebook