Бутирська: відновлення полігону для ракет є натяком, що КНДР може повернутися до ядерної програми

Бутирська: відновлення полігону для ракет є натяком, що КНДР може повернутися до ядерної програми

Відновлення полігону для ракет є натяком, що Північна Корея може повернутися до ядерної програми, переконана магістр зовнішньої політики, експерт з питань Східної Азії Наталія Бутирська. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст".

Ведучий:

Олександр Піддубний

"Швидше за все, відновлення полігону для ракет ─ це використання притаманного Північній Кореї способу легкого шантажу. Він розпочався не відновленням ядерного полігону, а з новорічного виступу Кім Чен Ина, в якому він сказав, що у разі, якщо Сполучені Штати будуть наполягати на односторонніх поступках і будуть тиснути на країну, то їм доведется вибрати інший шлях. Так він натякнув, що це, можливо,буде повернення до ядерної програми. Відповідно, відновлення цього полігону є натяком, що Північна Корея може повернутися до неї", ─ зазначила Наталія Бутирська.

Вона зауважила, що "у пресі Північної Кореї не спостерігається жорстка риторика щодо Сполучених Штатів. Кім Чен Ин готовий до переговорів, хоч і не без тиску. Північна Корея налаштована на мирне вирішення проблеми і на діалог".

Нагадаємо, Північна Корея почала відновлювати полігон для ракет Сохе після невдалих  переговорів президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина у В'єтнамі.

Прослухати повну версію.