Бондаренко: в Україні кількість учнів постійно зменшується, проте до Києва цю логіку складно застосувати

Бондаренко: в Україні кількість учнів постійно зменшується, проте до Києва цю логіку складно застосувати

Загалом в Україні кількість учнів постійно зменшується, а кількість шкіл та педагогів ─ ні, проте до Києва цю логіку складно застосувати, переконана співголова ГО "Батьки-SOS" Олена Бондаренко. Про це вона розповіла в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат".

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"У Києві є школи, які переповнені, а які ─ ні. У якихось районах шкіл катастрофічно бракує, і ця проблема є давно", ─ зазначила Олена Бондаренко.

Бондаренко зауважила, що статистика показує, що в Україні загалом кількість учнів постійно зменшується, а кількість шкіл та педагогів ─ ні.

"Якщо говорити про ситуацію загалом про Україні, то статистика показує, що кількість учнів постійно зменшується, а кількість шкіл та педагогів не зменшується", ─  сказала вона.

Вона додала, що "до Києва така логіка не застосовується, оскільки потужно розбудовується передмістя, де не будують шкіл, сюди приїжджають люди у пошуках роботи і привозять сюди свої сім’ї, тому  у цій ситуації робити якісь прогнози складно".

Нагадаємо, як свідчать дані Державної служби статистики, у Києві кількість школярів зростає у 20 разів швидше, ніж кількість місць у школах.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com