Чим небезпечне спалювання сухої трави ─ роз’яснення еколога

Чим небезпечне спалювання сухої трави ─ роз’яснення еколога

Еколог Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Катерина Полянська в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" пояснила, чим небезпечне спалювання сухої трави.

Ведучий:

Владислав Красніцький

"Спалювання сухої трави може призвести до непередбачуваних подій. Пожежа може перекинутися на будинки, на сараї, на чиюсь іншу територію. Ви можете думати, що ви контролюєте вогонь, але потім через якийсь момент він може перерости у неконтрольований вогонь, і ви нічого не зможете зробити. Бувають різні пожежі, навіть торфові, якщо це болотиста місцевість. А торф дуже важко загасити", ─ зазначила Катерина Полянська.

Еколог зауважила, що від вогню страждає природний світ, а тварини можуть навіть загинути.  

"Крім того, зараз дуже багато поширюють фотографії, щоб люди бачили наслідки спалювання сухої трави для природного світу. У нас природній світ різноманітний: від маленьких до великих, наприклад, від жаб, плазунів їжаків до зайців чи лисичок. І вони згорають, оскільки не можуть втекти. Зараз весна, і тварини ще перебувають у себе в норах. Тобто коли люди підпалюють траву, виникає пожежа, і тварини або згорають, або задихаються у диму", ─ сказала вона.

До речі, Полянська наголосила, що "не доведено, що це спалювання дає корисні властивості для ґрунтів. Навпаки, це може викликати зворотній ефект, і ґрунт може втратити свою родючість".

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com