СБУ заявляє про затримання агента ФСБ в Харківській міськраді (відео)

СБУ заявляє про затримання агента ФСБ в Харківській міськраді (відео)

Служба безпеки України  заявляє про проведення спецоперації, у результаті якої затримали агента Федеральної служби безпеки РФ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
Як повідомив на брифінгу представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, оперативники спецслужби встановили, що заступник директора одного із департаментів Харківської міської ради був завербований на території Росії  у 2016 році "співробітником ФСБ РФ полковником Олександром Ушаковим  і був доволі цінним джерелом інформації для російської спецслужби". 
 
"Звертаю увагу, що офіцер ФСБ РФ Олександр Ушаков за документами є "помічником міністра освіти" Нижегородської області. Ця посада використовується російською спецслужбою як прикриття, зокрема для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України", ‒ наголосив Настюк.
 
СБУ встановила, що затриманий український посадовець, використовуючи своє службове становище та доступ до інформаційних масивів,  збирав і передавав для ФСБ інформацію про: молодіжні організації і рухи, а також їхніх лідерів; діяльність та фінансування релігійних громад різних конфесій; національно-патріотичні об’єднання громадян, їх проекти, керівників, ступінь впливу на розвиток ситуації; співробітників Харківської міської ради. 
 
СБУ заявляє, що Олександр Ушаков є офіцером Другої служби ФСБ РФ, до основних завдань якої належить жорсткий контроль саме у суспільно-політичній сфері, виконання цих завдань необхідно Кремлю для впливу на діяльність ЗМІ, громадсько-політичних формувань, релігійних організацій та інших інститутів громадянського суспільства в Україні. 
 
Фото: СБУ