Україна запровадила тимчасовий безвіз з Північною Македонією

Україна запровадила тимчасовий безвіз з Північною Македонією

Україна запровадила тимчасовий безвізовий режим з Північною Македонією. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.
 
"Запровадити на період з 16 березня 2019 року до 15 березня 2020 року безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Республіки Північна Македонія, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів", — йдеться в указі.
 
Також президент  доручив кабінету міністрів вжити заходів для реалізації безвізу. 
 
Зазначимо,  6 лютого Північноатлантичний альянс і Республіка Північна Македонія в Брюсселі підписали протокол щодо приєднання цієї країни до НАТО, що стало наслідком розблокування європейської та євроатлантичної інтеграції Скоп’є Грецією. 
 
Нагадаємо, з 2005 року Греція блокує вступ Республіки Північна Македонія в НАТО і Євросоюз, оскільки не хоче, щоб сусідня країна носила назву грецького регіону — Македонія. Греки вважають, що назва "Македонія" належить одній з їх північних провінцій, де народився Олександр Македонський, а сусідня країна нібито просто запозичила назву для своєї країни. Тепер, після перейменування Македонії, грецький парламент має затвердити договір про нову назву сусідньої країни як Республіки Північна Македонія.
 
Фото: korrespondent.net