Добродомов ламає систему – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Добродомов ламає систему – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 14

"Добродомов ламає систему"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Хто з кандидатів у Президенти найдобріший? Вже зараз розкладемо по поличках життєпис добряка в політиці – Добродомова Дмитра Євгеновича.

Дмитро Добродомов народився у славному місті садівників – у Львові.

У 1990-х отримав освіту електромеханіка, тож за стан розеток на Банковій в разі перемоги кандидата ми точно  можемо не переживати.

Попри технічну освіту, тоді ще молодого (хоча і зараз ще не старого) Дмитра вабила журналістика. І таки користуватись друкарською машинкою в нього виходило краще, ніж поратись з електрикою: Дмитро Євгенович доріс до редактора одного з місцевих видань, а у 2008 заснував "Агенцію журналістських розслідувань".

На плідному галицькому медіа-ґрунті кар’єрні позиції пана Дмитра продовжили зростати, і вже у 2012 він став генеральним директором медіа-холдингу. Тож хто-хто, а цей кандидат точно має знати, як створити "красіву картинку" (хоча по його передвиборчій кампанії це якось не помітно).

Як нормальний скромний керівник телеканалу, Добродомов започаткував на ньому власний авторський проект – "Народний контроль", мета якого була публічно контролювати обіцянки місцевих чиновників. Згодом телепроект переріс в громадський рух і партію з такою ж назвою (креативність – характерна риса НЕ цього кандидата).

Політична кар’єра пана Дмитра чимось схожа на логотип телеканалу, який він очолював. Без попереднього досвіду в політиці в 2014 році Дмитро Євгенович був обраний до українського парламенту, де "зійшлись дві лінії в одну": народного контролю та не менш народного депутатства.

Позафракційний (звучить як позашлюбний). З початку своїх повноважень виступив з трибуни – 4 рази. Уті-путі, який скромняжка.

Як не парадоксально, Добродомов власного будинку в Києві не має, а вимушений орендувати житлове приміщення в якогось далекого родича Дон Кіхота – Дона Михайла.

З накопичень кандидат має понад 200 тис гривень, 13 тис євро, понад 20,5 тис доларів. Та – нарешті хоч щось цікаве – активи у дорогоцінних металах на майже 40 тис гривень.

"Хороший президент – підготовлений президент", – подумав Дмитро Євгенович ще у 2017 році та вступив до Національної академії державного управління при Президентові України. На цьому кандидат не зупинився і в 2018 році одружився на цілій докторці політичних наук. Сподіваюсь, перед подачею передвиборної програми дружина встигла виправити помилки пана Дмитра?

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Традиційно починаємо з назви програми кандидата. Програма називається "Зможемо зламати систему. Настав час народного контролю".Мені незрозуміло, чому всі хочуть все зламати. Чому не збудувати систему, а саме зламати?

Подальші кроки в його політиці, якщо він стане президентом. Не дуже молодіжний, але дуже важливий крок – він припинить співпрацю з МВФ. Звісно, виникають сумніви, як він це зробить, але довіримося політичному генію пана Добродомова.

Пан Добродомов пропонує створити таку собі програму для молоді, яка називається "Перше робоче місце", яка запропонує українським випускникам гідну роботу вдома. Знову ж таки, незрозуміло, чому українські випускники не можуть працювати не вдома, якщо, наприклад, мені захочеться переїхати в славне українське місто Запоріжжя, чому я не можу поїхати туди і працювати там.

Можливо, пан Дмитро мав на увазі "вдома в Україні", бо він, як свідомий громадянин, розуміє, що молодь виїжджає за кордон. І він хотів би, щоб наша талановита, обдарована молодь усе ж таки залишалася у межах батьківщини.

Добродомов планує створити Фонд підтримки молоді, який видаватимемолодим сім’ям кредити від 1 до 2% на житло.

Також дуже зацікавила така теза, що пан Добродомов проведе СПРАВЖНЮ медичну реформу.

Пан Дмитро пропонує взагалі "змінити систему", і він пише, що країну змінять лише "нові люди". Мені здається, це чергова можливість для обдарованої молоді увійти в державний апарат.

Наприкінці своєї програми Добродомов пише: "Ми маємо передати країну новому поколінню – нашим дітям".

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com