Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 12

"Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів"

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– Що ж, про кого говоримо сьогодні? Громадський діяч, адвокат, захисник дітей і просто правозахисник, один з наймолодших кандидатів. Ось він – Данилюк Олександр Володимирович.

Правозахистом почав займатись в студентські роки. Очолив правозахисну організацію "Правове суспільство". Брав активну участь у акціях опозиції "Україна без Кучми" та "Вставай, Україно!". Згадуються слова пісні: "Вставай, мила моя,вставай!".

Здійснював правовий супровід низки загальнонаціональних кампаній по протидії виборчим фальсифікаціям (зокрема Громадська Ініціатива "Знаю!"). У 2008 році в рамках брав участь у кампанії "Київ без Черновецького!" Зокрема, був ініціатором позову щодо зняття чинного міського голови-космонавта з виборчих перегонів через використання Черновецьким службового становища у власних інтересах.

Складається враження, що будь яка акція за участі Данилюка має мати в назві слово "без".

З 2014 року працював радником міністра оборони,а до того – керівника Управління державної охорони Валерія Гелетея. Цікаво, чи не він писав промови Гелетею стосовно того, що це журналісти напали на працівників УДО на весіллі сина Юрія Луценка.

Більшість майна в його декларації записано на дружину. Прикро, бо Данилюк заробив за 2017 рік понад 600 тис гривень, працюючи в громадській організації "Центр оборонних реформ". Хтось про таку чув? От і я – ні.

Головне, що в готівці у подружжя 162 тис фунтів стерлінгів. На скромне життя вистачить.

Має двох дітей.

ПоліТроль Антон Суслов:

– Пан Олександр не дуже-то й приховує, що не особливо збирається йти саме на президентські вибори, і у своїй програмі він досить чітко каже, що от, уже, в принципі, початок парламентської кампанії, тому я просто витрачу два з половиною мільйони застави просто щоб ви дізналися, що я такий є.

Пан Олександр має цілу партію, яка називається "Громадський рух Спільна справа". У мене, чесно, такі щирі побоювання, адже у нас в Україні люблять скорочувати назви партій. Якщо "Спільну справу" звести до абревіатури, то якось можуть не дуже правильно зрозуміти.

Разом з тим програма пана Олександра дуже схожа на вступ до якоїсь наукової роботи про трансформацію суспільства, тому що в нього така розлога історія України, класно описана, просто це – не зовсім програма. Але то таке. Навіть попри всі такі творчі підходи до складання своєї програми, пан Олександр пише, що "перетворення України в країну, де мешкатимуть лише півтора десятка пенсіонерів, – інше обличчя національної катастрофи". Мені цікаво, звідки ці підрахунки про півтора десятка пенсіонерів, адже півтора десятка – це 15 (!) пенсіонерів.

Це справді досить дивно, але мене, як молодь, радує, що він усе-таки усвідомлює, що молодь в державі має бути. І очевидно, що 43 млн українців мінус 15 пенсіонерів, про яких він пише – молоді в Україні має бути дуже багато.

Виборці, що читатимуть програму пана Олександра, побачать, що він пропонує повторити шлях "азійських тигрів": Гонконгу, Тайваню і Південної Кореї. Тому якщо хтось дуже щиро хоче побачити, яка ж усе таки молодіжна політика в кандидата, однозначно треба їхати в Тайвань і Південну Кореюі спостерігати за тамтешньою молоддю.

Щодо початку парламентської кампанії, про яку пише пан Данилюк – мені особисто здалося, що тепер початок передвиборчої кампанії має оголошувати не ЦВК, не інші уповноважені органи, а персонально пан Данилюк у свої програмі. Президентська кампанія – у своїй програмі пише: "Ми починаємо парламентські вибори". Неважливо, що вони за кілька місяців, і зараз треба зосередитися на президентських. 2,5 млн гривень – та, що тут такого?

Його програма теж більше схожа на партійну, бо спросу нема з кого взять, і писати можна що завгодно.

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим, і ненародженим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх 44-ох кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com