Порошенко звільнив Гладковського з РНБО

Порошенко звільнив Гладковського з РНБО

Президент  України Петро Порошенко 4 березня звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Про це Порошенко заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку в ході робочої поїздки до Миколаївської області, повідомляє прес-служба голови держави.
 
"Сьогодні зранку перед відльотом до Миколаєва я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само його знято й з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", — сказав він.  
 
Також Порошенко доручив підготувати на 6 березня засідання Ради нацбезпеки та оборони для обговорення питаннь реформування "Укроборонпрому", посилення прозорості його діяльності, розширення за діяльністю оборонного сектора.
 
"Ми вже давно планували засідання Ради нацбезпеки та оборони з питань реформування "Укроборонпрому"  та посилення прозорості його діяльності, розширення урядового, парламентського та суспільного контролю за діяльністю оборонного сектора", — зазначив президент України. 
 
Нагадаємо, 25 лютого журналісти bihus.info оприлюднили розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим. 
 
26 лютого перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олег Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні схеми при закупівлях в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
 
Олег Гладковський, фото: РБК-Україна