Гунько: українці можуть подорожувати до Грузії за ID-картками лише літаком чи поромом

Гунько: українці можуть подорожувати до Грузії за ID-картками лише літаком чи поромом

Українці можуть подорожувати до Грузії за ID-картками тільки прямим транспортним сполученням — літаком або поромом. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомив начальник управління комунікацій та електронних сервісів Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"Наразі спрощена процедура перетину кордону діє з Туреччиною та Грузією. Є надію, що цей список буде розширений", —  зауважив Сергій Гунько.

Гунько зазначив, що українці можуть подорожувати до Грузії за ID-картками тільки прямим транспортним сполученням.

"Українці можуть подорожувати до Грузії за ID-картками. Але, відповідно до тієї угоди, яка підписана, це можливо виключно у тому випадку, якщо людина подорожує прямим транспортним сполученням між двома країнами, наприклад, літаком або поромом.  Автомобілем через інші країни до Грузії потрапити неможливо", — сказав він.

Як повідомляється, від 1 березня набула чинності угода між Україною та Грузією, яка дозволяє громадянам двох країн здійснювати взаємні поїздки за ID-паспортам.

Нагадаємо, угоду про спрощення процедури перетину кордонів між Україною та Грузією підписали глави урядів обох країн Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе 5 жовтня минулого року у Кишиневі в рамках роботи саміту ГУАМ.

Прослухати повну версію. 

Фото — фейсбук-сторінка МЗС України