США ввели нові санкції проти ряду силовиків Венесуели

США ввели нові санкції проти ряду силовиків Венесуели

США розширили санкції проти керівництва Венесуели, включивши в список шість осіб. Про це повідомило Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США
 
Вашингтон вважає цих осіб причетними до порушення прав людини і винними в інших "зловживаннях". 
 
До санкційного списку потрапили: командуючий Національної гвардії ВенесуелиРікардо Хесус Лопес Варгас, командувач стратегічного оборонного регіону ГаянаХесус Марія Мантілья Оліверос, командуючий віськами у штаті Болівар Альберто Міртіліано Бермудес Вальдеррі, командуючий військами у штаті Тачіра, що на кордоні з Колумбією Хосе Леонардо Нороно Торрес, командуючий загонами спецпризначення FAES у штаті Тачіра Хосе Мігель Домінгес Рамірес та начальник поліції штату Тачіра Крістіам Абелардо Моралес Замбрано.
 
Нагадаємо, 4 лютого Президент Венесуели Ніколас Мадуро, який продовжує другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці, відмовився від пропозиції низки європейських країн провести нові президентські вибори. 
 
16 січня Національна асамблея (парламент Венесуели), яка оголосила раніше нелегітимність другого терміну на посаді президента Ніколаса Мадуро, прийняла заяву, що визнає його узурпаторомтисячі венесуельців вийшли на вулиці, щоб змусити президента Ніколаса Мадуро піти з посади президента країни.
 
Венесуела перебуває у глибокій політичній та економічній кризі. Опозиція покладає на Мадуро відповідальність за тяжку ситуацію в країні. Наприкінці серпня 2017 року США запровадили санкції проти Ніколаса Мадуро, які передбачають замороження його активів, що перебувають під юрисдикцією США, а також заборону фізичним та юридичним особам із США вести бізнес з ним.
 
Фото: korrespondent.net