Україна стала лідером за кількістю нових захворювань на кір у 2018 році — ЮНІСЕФ

Україна стала лідером за кількістю нових захворювань на кір у 2018 році — ЮНІСЕФ

Україна очолила рейтинг країн, кількість нових випадків кору у 2018 році зросла найбільше у порівнянні з 2017 роком.
 
Про це йдеться в звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
 
Зазначається, що  Україна на першому місці з десяти країн, де у 2018 році було найбільше випадків кору. При цьому, майже усім випадкам захворювання на кір можна було б запобігти, але при цьому діти все одно інфікуються. 
 
"Лише в Україні, за даними ВООЗ у 2018 році було зареєстровано 35 120 випадків інфікування. За даними МОЗ, за перші два місяці 2019 року було інфіковано ще 24 042 осіб", — йдеться в звіті.
 
Окрім України в списку країн, де поширюється кір, Філіппіни, Бразилія, Ємен, Венесуела, Сербія, Мадагарскар, Судан, Таїланд, Франція.
 
ЮНІСЕФ засвідчує, що ріст захворюваності на кір спостерігається по всьому світу. Так, 98 країн світу повідомили про те, що у 2018 році кількість зафіксованих випадків кору в них була більшою, ніж у 2017 році. Це свідчить про зведення нанівець прогресу з подолання цього захворювання, якому дуже легко запобігти, але яке може бути смертельно небезпечним. 
 
 
Кір — небезпечне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Вірус кору поширюється під час кашлю та чхання. Вірус лишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Симптомами кору є значне підвищення температури, висип, можуть виникати нежить, кашель, почервоніння очей. Серед ускладнень кору — отит, бронхіт, пневмонія, діарея, енцефаліт. Ця хвороба може призвести навіть до смерті.
 
Фото: Укрінформ