Журналіст: варто очікувати затягування розгляду справи Мангера

Журналіст: варто очікувати затягування розгляду справи Мангера

Сьогодні о 12 годині в Київському апеляційному суді буде розгляд зміни запобіжного заходу Владиславу Мангеру, проте варто чекати затягування розгляду справи Мангера. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Сьогодні о 12 годині в Київському апеляційному суді буде розгляд зміни запобіжного заходу Мангеру. Варто чекати затягування. Можливо, Мангер сьогодні не прийде. Він відмовляється від допитів, від будь-яких процесуальних дій", — зазначив Сергій Нікітенко.

Журналіст зауважив, що "проводиться системна робота, щоб людина, яка підозрюється у страшному злочині, не понесла кари".

Нагадаємо, генеральна прокуратура 19 лютого подала апеляцію до Київського апеляційного суду на рішення Шевченківського районного суду м. Києва про обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

12 лютого Шевченківський районний суд міста Києва почав обрання запобіжного заходу для Мангера. В ніч з 14 на 15 лютого суд заарештував його до 3 березня. Його взяли під варту із правом внесення застави.

15 лютого адвокат Мангера заявив про рішення внести заставу за підзахисного особисто. Того ж дня увечері його відпусти з СІЗО. Коли Мангер виходив з під варти, заявив журналістам, що "готовий співпрацювати зі слідством, аби знайти реальних злочинців".

22 лютого Шевченківський районний суд Києва продовжив термін досудового розслідування у справі про вбивство Катерини Гандзюк до 3 липня "через виняткову складність вказаного кримінального провадження".

Як повідомляється, 28 лютого у Верховній Раді оголошено попередній звіт тимчасової слідчої комісії щодо нападів на Катерину Гандзюк і інших громадських активістів. Повноваження комісії продовжено на три місяці.

У листопаді 2018 року Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

Прослухати повну версію.

Владислав Мангер, фото —Уніан