Підготовку скандального законопроекту щодо ФОПів досі не зупинено, попри обіцянки прем’єра — Доротич

Підготовку скандального законопроекту щодо ФОПів досі не зупинено, попри обіцянки прем’єра — Доротич

Попри завірення прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, що підготовку скандального законопроекту щодо ФОПів буде зупинено, проект закону досі проходить відповідну процедуру в органах влади. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив голова ВГО "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич.

"Вчора було всеукраїнське обговорення цього законопроекту в Державній регуляторній службі. Доводжу до вашого відома: законопроект не знятий з обговорення. Він висить на сайті Мінсоцполітики. Він надійшов в Державну регуляторну службу і ніхто його звідти не відкликав. Я вчора спитав особисто спитав представника Мінсоцполітики, тобто він проходить процедуру і його ніхто не зупинив. Якщо щось пообіцяли президент і прем’єр то, хай вони вживають заходів, тому що процедура чітко прописана і Державна регуляторна служба до 4 березня має погодити, а після погодження — внесення в Кабмін і після того Верховна Рада", — зазначив він.

Читайте також — Доротич: пропозиції Мінсоцполітики щодо роботи з ФОП є порушенням ключових прав підприємців

Нагадаємо, 26 лютого президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман зустрілися з представниками української IT-індустрії. 

"Хочу, щоб ви запам'ятали — питання по закону закрито. Ми можемо лише обговорювати, і знайти спільне рішення. І цим рішенням стане не додаткове оподаткування, а те, що допоможе вам зростати далі. Ніхто не хоче бачити, як компанії падають  це суперечить національним інтересам", — заявив під час зустрічі Гройсман.

Зазначимо, 6 лютого Міністерство соціальної політики розмістило на своєму сайті для обговорення проект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників та протидію застосування незадекларованого праці".

Новим законопроектом пропонується уніфікувати і розширити поняття роботодавця: так будуть називатися практично всі, хто доручає іншій людині виконання будь-якої роботи або хто має намір скористатися його послугами. Також в законопроекті вводиться поняття "презумпція наявності трудових відносин". Окрім того, за новими правилами, роботодавцями також пропонують вважати фізичних осіб, якщо вони використовують найману працю.

Слухати повну версію.

На фото: Сергій Доротич