СБУ заявляє, що попередила масштабну кібератаку на сайт ЦВК

СБУ заявляє, що попередила масштабну кібератаку на сайт ЦВК

Служба безпеки України заявляє, що фахівці спецслужби попередили масштабну кібератаку на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного Інтернет-сайту ЦВК.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За висновками експертів кібератака була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до чергових виборів Президента України. Спеціалісти спецслужби встановили, що атаку було проведено за технологією "http flood", через генерацію постійних запитів, які ускладнювали роботу інформаційної системи та блокували можливість доступу звичайних користувачів", — йдеться у повідомленні.

Для проведення кібератаки зловмисники використовували розгалужену мережу сайтів на базі неоновленої версії системи "WordPress", що дозволило хакерам без відома власників використати їх для генерації об'ємних запитів.

"З метою локалізації кібератаки та усунення її негативних наслідків фахівцями здійснено низку практичних заходів, що дозволили припинити негативний вплив на роботу веб-ресурсу Центральної виборчої комісії. Фахівцями СБУ перевіряється можлива причетність до організації кібератаки російських спецслужб та підконтрольних їм хакерських угруповань", — додали у відомстві.

Читайте також — За хвилину у світі відбувається сто вірусних атак

Раніше співробітники СБУ блокували спробу російських спецслужб провести масштабну кібератаку на інформаційно-телекомунікаційні системи судової влади України. Кібератака розпочалася через розсилку електронною поштою заражених вірусом підроблених бухгалтерських документів. Після відкриття файлів на комп’ютери приховано завантажувалось шкідливе програмне забезпечення для несанкціонованого втручання до судових інформаційних систем та викрадення службової інформації.

Фото: gettyimages