Індійська армія приведена в повну бойову готовність

Індійська армія приведена в повну бойову готовність

Індійські військові і прикордонники перебувають у бойовій готовності вздовж лінії контролю в Кашмірі.

Про це повідомляє The Times of India.

Індійський уряд заявив, що військові та прикордонники приведені в повну бойову готовність у зв'язку з ескалацією напруженості в відносинах з Пакистаном після збиття літаків.

"Армія і прикордонні війська знаходяться в стані повної бойової готовності на кордоні після того, як сусідня країна порушила повітряний простір, а також після нічних обстрілів пакистанськими військовими лінії контролю, які велися по районам з цивільним населенням",  — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, між Індією та Пакистаном відбулося загострення військової ситуації в районі спірного регіону Кашмір. Пакистан заявляє, що збив два літаки ВПС Індії над лінією контролю між країнами в районі Кашміра, Індія у відповідь — пакистанський винищувач.

Видання The Guardian повідомляло, що напередодні ВПС Індії завдали удару по тренувальному табору бойовиків-ісламістів, розташованому на підконтрольній Пакистану території Кашміру. За словами глави індійського міністерства закордонних справ Віджая Гокхале, авіаудар став відповіддю на теракт, у результаті якого на початку лютого загинули близько 40 співробітників служби безпеки країни. У свою чергу влада Пакистану назвала дії Індії порушенням лінії контролю на спірній території.

Кашмір — спірна територія на північному-заході півострова Індостан. Поділ Кашміру не фіксований офіційними угодами про кордони, а сам регіон є місцем напруги між Індією та Пакистаном, країни в цьому регіоні розділяє так звана лінія контролю.

Фото: gettyimages