Британія виплатить ЄС мільярди фунтів, навіть якщо Brexit відбудеться без угоди

Британія виплатить ЄС мільярди фунтів, навіть якщо Brexit відбудеться без угоди

Уряд Великобританії планує виплатити Європейському Союзу мільярди євро, щоб урегулювати питання щодо Brexit навіть якщо угоди не відбудеться.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Уряд Великобританії планує виплатити Брюсселю суму в розмірі 39 мільярдів фунтів стерлінгів, щоб урегулювати значну частину законопроекту щодо Brexit навіть у випадку, якщо "не буде угоди", — йдеться у повідомленні.

За даними видання, таке рішення було підписано сторонами 25 лютого під час засідання комітету із забезпечення готовності до Brexit.

Відповідно до плану, узгодженого в понеділок, уряд Великобританії в останні дні переговорів по Brexit представить розпорядження або статутний інструмент, щоб створити юридичні основи для майбутніх виплат ЄС.

Нагадаємо, Brexit може бути відкладений до 2021 року, аби вирішити суперечливі питання щодо Північної Ірландії. Основною проблемою переговорів Великобританії та ЄС було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Як повідомлялося, якщо сьогодні не буде досягнуто угоди Великобританії з ЄС щодо Brexit, уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

Фото: gettyimages