Релігієзнавець: ситуація щодо богослужінь в Софії Київській — це брак діалогу

Релігієзнавець: ситуація щодо богослужінь в Софії Київській — це брак діалогу

Ситуація щодо богослужінь в Софії Київській — це брак діалогу, переконана релігієзнавець Людмила Филипович. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Ситуацію щодо богослужінь в Софії Київській я розцінюю як брак діалогу. З точки зору держави абсолютно всі церкви київської традиції, Володимирового хрещення мають право там здійснювати богослужіння. Але, без сумніву, треба було обговорити у більш широкому просторі, зробити це обговорення публічним, щоб це не викликало ту реакцію, яка на сьогодні є", — зазначила Людмила Филипович.

Релігієзнавець сподівається, що цей конфлікт буде знятий.

"Я думаю, що керівники цих двох церков (ПЦУ та УГКЦ) достатньо мудрі, молоді, приблизно одного віку. Вони вже домовилися про зустріч, і я сподіваюсь, що цей конфлікт, який виник, буде знятий", — сказала вона.

Нагадаємо, Українська греко-католицька церква (УГКЦ) анонсувала проведення своєї літургії 7 квітня у київському Софійському соборі, який є одним з головних духовних центрів української столиці.

Проте колишній предстоятель Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет висловився проти цього, оскільки така літургія "може викликати протистояння між православними і греко-католиками".

Прослухати повну версію.

Фото — Україна Інкогніта