Єленський: для Росії важливо підірвати спокій в Україні на релігійному ґрунті

Єленський: для Росії важливо підірвати спокій в Україні на релігійному ґрунті

Загрози дестабілізувати ситуацію в Україні з боку Росії на релігійному ґрунті є реальними, переконаний заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності Віктор Єленський. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом".

Ведучий:

Сергій Сулим

"Загрози дестабілізувати ситуацію в Україні на релігійному ґрунті є реальними. Російська Федерація впродовж останнього півріччя неодноразово демонструвала, наскільки важливо для неї підірвати громадянський спокій в Україні на релігійному ґрунті", — зазначив Віктор Єленський.

В Україні майже три з половиною сотні парафій перешли в Православну церкву України, і ці переходи, у переважній своїй більшості, відбулися в ненасильницький спосіб. Тобто всі способи зробити з цього подію для кремлівських медіа провалилися.

Як повідомляє Служба безпеки України, росіяни готують напади на 20 храмів Московського патріархату в Україні. Під вибори вони хочуть дестабілізувати ситуацію в Україні, або, можливо, навіть зірвати вибори. У лютому вже було осквернено 4 храми у Запоріжжі.

Прослухати повну версію.

На фото: Віктор Єленський