Євробачення-2019: співачка MARUV отримала договір, упродовж доби вона має на нього відповісти

Євробачення-2019: співачка MARUV отримала договір, упродовж доби вона має на нього відповісти

Співачка MARUV, яка перемогла у Національному відборі Євробачення-2019 отримала договір, упродовж доби вона має на нього відповісти. Про це  в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомив музичний продюсер UA: Суспільне мовлення Олександр Стасов.

Ведучі:

Тетяна Дем’яненко, Владислав Красніцький

"Співачка MARUV отримала від UA: Суспільне мовлення контракт. Упродовж доби вона має відповісти на нього, й упродовж двох діб ми маємо визначитися, чи зможе вона поїхати до Тель-Авіва", — Олександр Стасов.

Музичний продюсер зауважив, що "договір — це конфіденційний документ. У ньому є інформація, яка взагалі не розповсюджується. Я можу зазначити лише про певні пункти. Однією з вимог контракту є відмова від гастролей у Росії. До того ж, Служба безпеки має перевірити, чи зможе учасник потрапити до Тель-Авіва. Також є пункти щодо політизації конкурсу. Ми маємо бути впевнені, що наш учасник не є учасником певних політичних процесів".

Стасов прокоментував, що у разі відмови співачки від договору, НСТУ підпише його з іншим учасником Національного відбору.

"Якщо співачка відмовиться, це означатиме, що ми не підписуватимемо з цим учасником договір, а будемо відписувати його з іншим учасником Національного відбору, приміром, який був на другому місці.  На 9 ранку понеділка вона має відповісти. Але я б не фантазував на цю тему. Треба подивитися, чи зможемо ми підписати з MARUV договір, і далі вже тоді працюватимемо", — сказав він.

Олександр Стасов наголосив, що організатори конкурсу керуються правилами Європейської мовної спілки. Таким чином, у зв’язку з колізією, яка сталась, Суспільному треба синхронізуватися з телеканалом "СТБ".

"Організатори керуються правилами Європейської мовної спілки. Пункт про гастролі в Росії — це саме пункт Суспільного мовника. Колізія цього в тому, що вперше Суспільний мовник підписує контракт з артистом. СТБ проводить півфінали, у нього окремий договорі з учасниками. Далі з артистом, який стає переможцем, має підписати контракт Суспільне, яке везе артиста на міжнародний фестиваль. Суспільному треба синхронізуватися з телеканалом "СТБ", який, як мінімум, ще два роки має право проводити Нацвідбори  Євробачення", — додав Стасов.

Нагадаємо, 23 лютого в Києві відбувся фінал національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2019".

У фіналі національного відбору змагалися шість виконавців: Freedom jazz, YUKO, MARUV, Brunettes Shoot Blondes, KAZKA та ANNA MARIA.

Найбільшу сумарну кількість голосів від глядачів та суддів, 11 балів, здобула MARUV з піснею Siren song.

Прослухати повну версію. 

Співачка MARUV, фото: Анастасія Мантач