У Києві завтра презентують документальний фільм "Малевич"

У Києві завтра презентують документальний фільм "Малевич"

У Києві 23 лютого відбудеться презентація документального фільму "Малевич". Про це UA:Радіо Культура повідомила Тетяна Філевська, кураторка міжнародного форуму "Нова генерація: художник і його покоління", присвяченого 140-річчю Казимира Малевича.

"Зйомки фільму тривали починаючи з 2016 року, в березні минулого року ми вже закінчили його. Але вирішили не поспішати і зробити прем’єру до 140-річчя, власне на дату. Фільм присвячений більше українській історії Малевича. Ми говоримо про його біографічні аспекти, роботу в Київському художньому інституті, про сам інститут і чи існує там спадщина художника. Ми намагалися зробити фільм гострим, трохи конфліктним, але з іншого боку дуже інформативним. Це такий "лонгрід" в документальному кіно. За півтори години ви зможете зрозуміти майже все про Малевича", – повідомила Тетяна Філевська.

Документальний фільм "Малевич" вийде в лімітований прокат 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Чернівцях.

Читайте також – Мистецтвознавець Маркаде: український контекст складає дуже важливу частину творчості Малевича 

Нагадаємо, що міжнародний форум "Нова генерація: художник і його покоління" проходить 21-24 лютого у столичному арт-просторі М17. Як раніше розповіла координаторка проектів "Київкінофільм" Олена Бабій,  під час роботи над документальним фільмом "Малевич" було зроблено фактично наукове відкриття.

Прослухати детальніше можете за посиланням.