Адвокат Януковича звернувся до суду через "помилки" у вироку

Адвокат Януковича звернувся до суду через "помилки" у вироку

Адвокат екс-президента Януковича Олександр Байдик звернувся до суду з заявою про виправлення описок у вироку його підзахисного.

Про це повідомляє прес-служба Оболонського районного суду Києва.

"Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисник Байдик О.А. звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку. Захисник просить Оболонський районний суд м. Києва виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації", — зазначає прес-служба.

Також захисник просить суд виправити у вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича — з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

Як повідомляється, наразі суд вирішується питання щодо необхідності призначення судового засідання щодо розгляду заяви Байдика.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва оголосив вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича — покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Януковича суд визнав винним у державній зраді і посібництві у веденні агресивної війни. Водночас суд відхилив статтю про посібництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України.

Читайте також — Адвокати затягуватимуть апеляцію на вирок Януковичу

6 лютого під час прес-конференції в Москві Янукович заявив, що вирок, винесений йому в Україні, не має "нічого спільного з законом", все було побудовано на "брехні і ненависті".

18 лютого безкоштовний державний адвокат екс-президента Віктора Януковича Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок свого підзахисного у справі про державну зраду.

Фото: gettyimages