Пенсійний фонд України передає РФ персональні дані переселенців з Криму — правозахисниця

Пенсійний фонд України передає РФ персональні дані переселенців з Криму — правозахисниця

Голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявляє, що Пенсійний фонд України робить запити до Росії щодо переселенців з Криму. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері".
 
"Дуже дивна ситуація складається для кримчан, бо ми всі знаємо, що в нас війна з Російською Федерацією, але це не заважає Пенсійному фонду України робити запити до органів Російської Федерації і розповсюджувати їм персональні дані кримчан, які звертаються за пенсією.  Це враховуючи навіть людей, які є бійцями АТО, їх родини. Виходить, що кримчанину, крім того, що якось треба привезти пенсійну справу, так ще тут коли ти приїжджаєш і звертаєшся за пенсією, Російська Федерація отримує твої дані. Тому це просто неприпустима практика, але вона є",— переконана Ольга Скрипник. 
 
За її словами, таким чином, Україна де-факто визнає своїх громадян громадянами Росії.
 
"Це громадяни України і інформація про них є в Пенсійному фонді, тому звертатися до Пенсійного фонду Росії — значить по-суті визнавати наших громадян громадянами Російської Федерації. Я думаю, що це неприпустимо, бо Крим — це Україна і це не тільки декларації. Це реальна частина України і це наші громадяни', — вважає Ольга Скрипник.
 
Зазначимо, за даними МЗС України, внаслідок російської агресії на Сході України та анексії Криму 1,5 млн людей змушені були покинути власні домівки.
 
Слухати повну версію.
 
На фото: Ольга Скрипник, джерело: фейсбук