Українська економіка була в кризі ще до Майдану — економіст про закиди Азарова сьогоднішній владі

Українська економіка була в кризі ще до Майдану — економіст про закиди Азарова сьогоднішній владі

Українська економіка перебувала в кризі ще до початку Революції Гідності. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" заявив економіст, голова Українського товариства економічних свобод Мар’ян Заблоцький. Так він прокоментував слова екс-премєр-міністра України Миколи Азарова про те, що сьогоднішня українська влада зруйнувала українську економіку.
 
"Економіка офіційно падала починаючи з другого кварталу 2012 року. Тобто, ми були у падаючій економіці вже два роки перед Майданом. Курс тримали, за рахунок того, що у нас ще були валютні резерви, плюс МВФ гроші таки давав, але валютні резерви швидко закінчувались. За правління Азарова пішло 15 млрд дол. Тому вже перед Майданом, казна була пуста, валютні резерви закінчувались і економіка падала. Я просто впевнений, що ще б півроку з протестами чи без і нас би чекала та сама девальвація, сильна економічна криза, і швидше за все дефолт", — зазначив економіст.
 
Нагадаємо, 16 лютого колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, який втік з країни в 2014 році, в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" звинуватив чинну українську владу в розвалі української економіки.
 
Слухати повну версію.