Страйк у Каталонії: горять шини, заблоковані магістралі

Страйк у Каталонії: горять шини, заблоковані магістралі

Страйкарі, які виступають за вихід Каталонії зі складу Іспанії, блокують великі автомагістралі, залізничні колії та дороги у північно-східному регіоні.

Про це повідомляє Time.

Загальний страйк у четвер був організований профспілками та студентами. Вони вимагають поліпшення соціальної політики, включаючи 35-годинний робочий тиждень та встановлення мінімальної заробітної плати в Каталонії на рівні 1200 євро. Протестні настрої каталонців  також підсилені судовими процесами, який тривають у Верховному суді Іспанії над 12 колишніми лідерами Каталонії.

Читайте також — Віктор Каспрук: Іспанія не готова відпускати Каталонію

Влада Каталонії повідомила, що можли труднощі з проїздом авто на основних магістралях Барселони та великих магістралях і залізничних коліях Каталонії. Протестуючі спалили шини на одній з автомагістралей.

Також у Барселоні студенти проведуть марш зі слоганом "самовизначення — не злочин".

Нагадаємо, новий уряд Каталонії, який очолив Кім Торра, склав присягу у червні 2018 року. Його затвердила центральна влада Мадрида. Таким чином, автоматично завершився семимісячний період прямого управління центрального уряду Іспанії. До нового регіонального уряду Каталонії не увійшли політики, які перебувають у в’язницях або втекли за кордон.

Фото: Emilio Morenatti/AP