Екс-зампрокурора, яка арештувала майданівця Пасічника, досі “в системі” — адвокат родин Небесної сотні

Екс-зампрокурора, яка арештувала майданівця Пасічника, досі “в системі” — адвокат родин Небесної сотні

Адвокат родин Небесної сотні та потерпілих на Революції гідності Марина Ліліченко заявляє, що колишня заступниця прокурора Оболонського району Києва Ілона Клюге, яка підозрюється в незаконному арешті активіста Миколи Пасічника, досі залишається в системі. Про це Марина Ліліченко заявила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень".
 
"У нас в обвинувачених є колишня заступниця прокурора Оболонського району, колишній слідчий і колишній слідчий прокурор. Ці люди в системі, вони продовжують працювати, продовжують впливати на суди і органи прокуратури. Я точно знаю, можу назвати прізвище заступниці в минулому прокурора Оболонського району пані Ілони Клюге, яка має батька впливового прокурора часів Януковича. Вона зараз заходить до голови Подільського районного суду і домовляється про свою справу. Вона має впливових покровителів в Генеральній прокуратурі. Ми її не можемо покарати тільки тому, що їй допомагають і не дають сісти на лаву підсудних", — зазначила Марина Ліліченко.
 
Нагадаємо, 18 квітня 2018 року колишній заступниці прокурора Оболонського району Києва Ілоні Клюге повідомили про підозру через незаконний арешт активіста Революції гідності, 72-річного на той час Миколи Пасічника. Під час подій на Майдані вона була заступницею прокурора Оболонського району столиці. Після Революції її звільнили за люстраційним законом — вже з посади у Військовій прокуратурі Центрального регіону. За даними ЗМІ, Ілона Клюге зараз працює у Фонді гарантування вкладів.
 
Слухати повну версію.