СБУ припинила масштабний механізм фінансування так званої "ЛНР"

СБУ припинила масштабний механізм фінансування так званої "ЛНР"

Служба безпеки України викрила та припинила масштабний механізм фінансування терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

Оперативники спецслужби встановили, що на окупованій частині області діє потужна фінансова установа, яка забезпечує незаконне переведення коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку.

Фінансовий центр мав 20 відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через Інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування.

У банках на підконтрольній території організатори оборудки відкрили майже п’ятдесят рахунків на осіб, доступ до яких мали через Інтернет-сервіси.

За даними Державної служби фінансового моніторингу, загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи переведений тільки через національну платіжну систему перевищив сто сімдесят мільйонів гривень.

Під час обшуків у Києві та Сєвєродонецьку у спільників організаторів оборудки правоохоронці вилучили банківські картки, через які у банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур’єрам. Наразі заблоковано рахунки фізичних осіб, які використовувалися для нелегальних фінансових операцій.

Керівнику фінансової установи заочно повідомлено про підозру за "фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

Нагадаємо, днями Служба Безпеки України викрила кількох учасників радикальної організації "Білі балаклави", які за вказівкою Росії готували зрив виборчого процесу після завершення першого туру виборів президента України. Учасниками руху планувалося захоплення адміністративних будівель у регіонах, організація масових протестів і вуличних заворушень.

Ілюстрація прес-служби СБУ