"Укроборонпром" розпочинає виробництво РСЗВ "Верба" та "Вільха"

"Укроборонпром" розпочинає виробництво РСЗВ "Верба" та "Вільха"

Державне підприємство "Шепетівський ремонтний завод", що входить до складу концерну "Укроборонпром", розпочинає серійне виробництво реактивних систем залпового вогню "Верба" та пускової установки для "Вільхи".

Перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже в цьому році, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

За даними прес-служби РСЗВ "Верба" була розроблена в "Харківському конструкторському бюро ім. О.О. Морозова. Цифрові системи "Верби" дозволяють екіпажу керувати вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджання в автоматичному режимі з кабіни. Боєкомплект цієї РСЗВ складається з сорока 122-мм реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км. Натомість, перезарядка повного пакету займає лише 10 хвилин.

Окрім "Верби", Шепетівський ремонтний завод у цьому році розпочинається серійне виробництво пускової установки реактивної системи "Вільха", розробленій у ДККБ "Луч" у тісній кооперації з іншими підприємствами "Укроборонпрому" у рамках стратегічної програми "Ракетний щит".

"Вільха" є далекобійним високоточним ракетним озброєнням, що дозволяє знищувати противника на значній відстані з мінімальною похибкою, завдяки використанню спеціальної системи наведення з можливістю коригування траєкторії у польоті. Окрім того, ця система дозволяє під час залпу наводити всі 12 ракет, калібром 300-мм, на різні цілі.

Нагадаємо, "Укроборонпром" та компанія Calidus  з ОАЕ представили на виставці в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) спільний проект бронетранспортера Al-Wahash з бойовим модулем БМ-3М "Штурм". Бронетранспортер має потужний арсенал озброєння для знищення противника на дистанції до 5 км, за будь-яких погодних умов та часу доби.

За весь час військової російської агресії проти України Збройні сили отримали від "Укроборонпрому" близько 26000 одиниць зброї та військової техніки.

Фото "Укроборонпрому"