СБУ викрила кількох учасників радикальної організації "Білі балаклави"

СБУ викрила кількох учасників радикальної організації "Білі балаклави"

Служба Безпеки України викрила кількох учасників радикальної організації "Білі балаклави" — руху на підтримку Надії Савченко.

Про це Українському радіо повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

За його словами, вони за вказівкою Росії готували зрив виборчого процесу після завершення першого туру виборів президента України. Учасниками руху планувалося захоплення адміністративних будівель у регіонах, організація масових протестів і вуличних заворушень.

"Вчора силовики затримали у Києві і оголосили підозру одному із учасників організації Євгену Моринцю. Інший фігурант справи — Микола Дульський, переховується за межами України", — розповів Віктор Кононенко.

Кононенко також додав, що Росія розробляє і готує низку планів і схем з дестабілізації ситуації в Україні в 2019 році, використовуючи протестний потенціал українського суспільства.

Як повідомлялося, Надію Савченко обвинувачуються у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України та проти громадської безпеки.

22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Від березня вона перебуває під вартою.

Нагадаємо, 11 лютого Верховний суд України ухвалив рішення про розгляд справи народної депутатки Надії Савченко та колишнього керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана у Чернігівському районному суді.