ОСКАР ФЕСТ: в українських кінотеатрах покажуть фільми, номіновані на Оскар

ОСКАР ФЕСТ: в українських кінотеатрах покажуть фільми, номіновані на Оскар

Напередодні церемонії Оскар в українських кінотеатрах можна буде ознайомитися з фільмами-номінантами. Детальніше про "ОСКАР ФЕСТ" в ефірі програми "ART-Панорама" розповів програмний директор "Артхаус Трафік" Ілля Дядик.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Напередодні церемонії нагородження найвищою відзнакою Американської кіноакадемії – премією "Оскар" – у кінотеатрах України з 21 по 27 лютого відбудеться "ОСКАР ФЕСТ"

"Разом із всеукраїнськими дистриб’юторами та мережею кінотеатрів "Планета кіно" у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Сумах ми проводимо "ОСКАР ФЕСТ", показуємо 5 фільмів, номінованих на "Оскар", – пояснив програмний директор "Артхаус Трафік" Ілля Дядик. – До нашої програми увійшли фільми "Зелена книга" Пітера Фареллі, польська мелодрама "Холодна війна", історична драма "Фаворитка", "Богемна рапсодія" Брайана Сінгера про гурт Queenта Фредді Меркурі і дебют актора Бредлі Купера як режисера – музична драма "Народження зірки" з Леді Гагою, а також анімація "Острів собак" Уеса Андерсона".

На "ОСКАР ФЕСТі" покажуть одного з головних претендентів на звання "Найкращий фільм іноземною мовою" – польську стрічку "Холодна війна" Павела Павліковського.

"Це польський режисер, який багато знімав у Британії, і свої останні стрічки знімає на своїй історичній батьківщині, у Польщі. Фільм Павліковського "Іда" вже отримував Оскар у 2015 році. А "Холодна війна" – це таке поєднання музики, історичної складової та історії кохання", – зазначив Ілля Дядик.

Фестиваль пройде у кінотеатрах мережі "Планета кіно" у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Сумах з 21 по 27 лютого.

Нагадаємо, "Золотий глобус" за кращий фільм отримав байопік "Богемна рапсодія" про вокаліста гурт QueenФредді Меркурі. Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський визначив, які з фільмів-номінантів є обов’язковими до перегляду.