Виставка сучасного жіночого мистецтва "Вікна" відбудеться у Києві

Виставка сучасного жіночого мистецтва "Вікна" відбудеться у Києві

У Музеї історії міста Києва 20 лютого відбудеться відкриття виставки сучасного жіночого мистецтва. Детальніше про це в ефірі програми "ART-Панорама" розповіла координаторка виставки Мирослава Якимчук.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Виставку сучасного жіночого мистецтва презентують у Музеї історії міста Києва. Цю виставку представляють Українська асоціація жіночих досліджень у мистецтві UAFRAразом з мистецькою агенцією ArtBureau.

"Проект WomensArtFest, започаткований у 2018 році, має на меті представити сучасне жіноче українське мистецтво у його широкій різноманітності, підняти питання про роль та сприйняття жінки в сучасному світі та торкнутися концептуальних та естетичних проблем, – розповіла координаторка виставки Мирослава Якимчук. – Роботи жінок-художниць, які беруть участь у проекті, демонструють бачення, що перетинають дисциплінарні кордони та виходять за межі гендерних відмінностей".

Виставку сучасного жіночого мистецтва назвали "Вікна", і це не випадково.

"Зображення вікна споконвіку є атрибутом мистецьких сюжетів. Відчинені або зачинені, прозорі чи глухі, освітлені або темні, вони втілюють один із найважливіших міфоепічних символів багатьох культур і візуалізують дуальні опозиції "зовнішній та внутрішній", "відкрите та сховане". Ця символічна функція "кордону між внутрішнім світом людини та суспільним простором" простежується протягом історії мистецтва та зберігається до сьогодні", – поділилася координаторка.

На виставці "Вікна" представлено живопис, колажі, скульптури, інсталяції, відео-арт та кераміку понад 20 сучасних українських мисткинь.

Виставка триватиме до 4 березня у Музеї історії міста Києва.