Горбатюк: у справах Майдану 11 тітушок отримали реальні строки

Горбатюк: у справах Майдану 11 тітушок отримали реальні строки

У так званих справах Майдану 11 тітушок суд визнав винними, їм призначили покарання у вигляді позбавлення волі, повідомляє начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк. В ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата" він розповів, скільки людей зараз відбуває покарання у справах Майдану.

Ведуча:

Світлана Мялик

"Загалом прийнято 52 рішення про визнання винуватими, з них 48 — це саме вироки, ще 4 — це закриття за нереабілітуючими підставами", — зазначив Сергій Горбатюк.

Сергій Горбатюк зауважив, що наразі 11 тітушок отримали покарання у вигляді позбавлення волі.

"На додачу до одного вироку з позбавленням волі у минулому році, у цьому році ще троє отримали позбавлення волі за нашим провадженням. За результатами розслідувань регіональних прокуратур, крім наших 4, ще є сім осіб, які отримали саме позбавлення волі. Тобто загальна кількість 11 осіб. Це все тітушки", — сказав він.

Інтерв'ю  Горбатюк: поки що говорити про завершення розслідувань Євромайдану не можна

Під час Революції Гідності у лютому 2014 року у центрі Києва відбулися розстріли учасників протестів, загинули 107 активістів, згодом їх назвали "Небесною сотнею". Щодо цих обставин триває розслідування. Крім того, розслідуються дії так званих тітушок під час масових акцій протесту у 2013-2014 роках. 

Прослухати повну версію. 

На фото - Сергій Горбатюк