У Києві відбудеться вистава "Розстріляне відродження"

У Києві відбудеться вистава "Розстріляне відродження"

20 та 23 лютого Київський муніципальний театр опери і балету для дітей та юнацтва представить виставу "Розстріляне відродження". Читаючи вірші знищених поетів 30-х років ХХ століття актори проводять паралелі з Майданом і війною, яка почалась на Донбасі. Головний хормейстер Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва Анжела Масленнікова та актор, ветеран АТО Олександр Рудько в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли про особливість вистави.

Ведуча:

Галина Бабій

"Спочатку ми не розуміли, яку ми хотіли зробити виставу. Але ми хотіли дуже неформальну і справжню виставу. У нас вийшла музично-драматична вистава. Ми розширили проект, і тепер у ньому бере участь симфонічний оркестр. Крім того, Сашко декламує нову поезію, і ми адаптували це до великої сцени", — зазаначила Анжела Масленнікова.

Олександр Рудько зауважив, що спочатку спектакль був створений під назвою "Я — Романтика".

"Наш спектакль народився під назвою "Я — Романтика" два роки тому, і дуже приємно, що він народився у новій та більш масштабній формі. Ми намагалися створити спектакль, який хвилював би нас усіх, і я гордий, що у нас це вийшло. Хор у нас є дуже важливим символом народу", — сказав він.

Анжела Масленнікова додала, що у виставі звучить мелодія Мирослава Скорика у незвичній інтерпретації.

"До речі, у виставі після розстрілу у нас звучить мелодія Мирослава Скорика у незвичній інтерпретації: у нас голос, скрипка і хор. Такого виконання я більше ніде не чула. Ця мелодія не є лірично, у ній є драма", — прокоментувала хормейстер.

Масленнікова зауважила, що у виставі глядачі почують бандуру у супроводі симфонічного оркестру, і це буде прем’єра твору бандуриста Романа Гриньківа для цієї вистави.

Прослухати повну версію.

На фото: головний хормейстер театру Анжела Масленнікова

та актор, ветеран АТО Олександр Рудько