Євробачення–2019: "Наша пісня надає нам впевненості у собі" – ANNA MARIA

Євробачення–2019: "Наша пісня надає нам впевненості у собі" – ANNA MARIA

Близнючкам Анні та Марії Опанасюк поталанило ще при народженні, бо що би не траплялося в житті, в них завжди – автоматично – є підтримка з боку рідної половинки.  Цього року вони візьмуть участь у Національному відборі на Євробачення–2019. В ефірі "РанокПРО" дует ANNA MARIA розповіли, чому відмовилися від юридичної кар’єри і на що ставлять на Національному відборі.

Ведучі:

Євген Павлюковський, Ярина Скуратівська

Ярина Скуратівська: – В Україні є ще одна пара відомих близнюків, це брати Капранови. Так вони розповідали, що у школі, якщо один з них був сильнішим, наприклад, у математиці, то від відповідав за себе і за свого брата. У вас у школі таке було?

Анна:– У нас такого не було, бо у нас хист до певних предметів абсолютно однаковий. До математики, наприклад, у нас немає хисту, так само, як і до інших точних наук. А в Юридичній академії у нас були гуманітарні предмети: історія, логіка, філософія. Оце ми полюбляємо.

Але іноді ми користувалися нашою схожістю. Наприклад, я за Марію отримувала в банку картку. Але в принципі це можна рахувати правопорушенням, тому що картку отримала інша людина.

ЯС: – Є така легенда, що коли ви народилися, одразу хтось сказав, що ви будете співати.

Марія:– Це не легенда, так воно і є. Ми, звичайно, цього не пам’ятаємо, але батьки нам розповідають, що ще в пологовому будинку нас прозвали "співачками". Бо кричали всі діти, але ми, напевно, були найгучніші.

Анна:– Ми постійно займалися музикою, але в принципі батьки не сприймали це як щось серйозне. Ми пішли до музичної школи за класом фортепіано, потім нам щось набридло, і ми удвох пішли з музичної школи. А потім, за кілька років ми вже за своїм бажанням пішли до музичної школи за класом гітари. А співом ми займалися увесь цей час, були різні концерти, записи. Це все було постійно.

Євген Павлюковський: – У вас юридична освіта, ви мали бути прокурорками. Як батьки відреагували на те, що ви, здобувши таку освіту, вирішили піти в музику?

Марія:– Не зовсім так було. Батьки порадили отримати юридичну освіту. "Якщо ви не хочете працювати далі за цим фахом, ви можете працювати, де ви захочете. Але отримати професію ми вам все ж таки радимо".

Анна:– У нас взагалі ніколи не було бажання бути прокурорками.

Марія:– Навіть коли ми вступали до Національною юридичної академії імені Ярослава Мудрого, однієї з найкращих в Європі, ми вже знали, що ми ніколи не будемо ні прокурорами, ні адвокатами, ні суддями. Ми вже знали, що ми будемо музикантами, і ми вже ними були на той час. Але ми не жалкуємо про цю освіту, вона нам дуже допомагає у житті.

ЄП: – Як вам вдалося в 17 років отримати звання Заслужених артисток Автономної Рекспубліки Крим?

Марія:– На той момент ми стали наймолодшими Заслуженими артистками АР Крим. Скажемо чесно, ми нічого для цього не робили. Ми просто на той час вже багато виступали, представляли Україну за кордоном: у Німеччині, у Франції, в Греції. І Верховна Рада АР Крим вирішила нагородити нас цим почесним званням.

Анна:– Але ми спокійно до цього ставимося.

ЯС: – А от до конкурсів ви не так спокійно ставитеся. Чому ви їх не любите і навіщо вам тоді Євробачення?

Марія:– Тому що коли ти займаєшся спортом, конкурс виправданий, тому що є це "быстрее, выше, сильнее". А в музиці все настільки суб’єктивно, настільки індивідуально. От як можна порівнювати Фредді Меркурі і Стінга? Хто з них кращий? Хто вищу ноту заспіває, чи хто гучніше заспіває? Ні, це не так. У кожного є свій слухач, і кожен є переможцем, якщо в нього є своя власна аудиторія.

Анна:– А Євробачення – це такий логічний крок для нас. Тому що ми намагаємося розвиватися, постійно брати нову висоту. І цей конкурс – це одна з нових вершин для нас. Тому що дуже багато уваги і з боку українців, і з боку Європи приділяється цьому конкурсу.

Так, ми хочемо, щоб наші пісні почули. Почули більше людей, ніж зараз. Ми й для себе хочемо поставити нову висоту і взяти її. Це таке випробування для нас.

Марія:– За результатами жеребкування ми потрапили до другого півфіналу Нацвідбору. І цей другий півфінал – це не тільки наша думка – значно сильніший і цікавіший за перший. Боротьба буде запекла. Але це й цікаво.

Є впевненість у тому, що у нас є класна пісня. І ця пісня надає нам впевненості і віри в себе. Страху нема, але, звичайно, є хвилювання. Воно є не тільки перед Євробаченням, але перед кожним нашим концертом.

ЄП: – А ви ставите на пісню, на шоу чи на якусь свою харизму?

Марія:– На все. Але, звісно, на пісню в першу чергу. Коли це крута пісня, ти можеш робити шоу, а можеш його не робити, а просто вийти і заспівати.

Анна: – Було багато прикладів на Євробаченні, у тому числі і від України, коли людина просто стояла майже на місці, і нічого такого на сцені не було, але завдяки пісні і емоціям, їх глибині людина могла перемогти.

Сьогодні ввечері ANNA MARIA виступлять у другому півфіналі Національного відбору на Євробачення–2019 з піснею "My Road".

Сьогодні, 16 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться другий півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. Ivan NAVI

2. ANNA MARIA

3. KAZKA

4. KiRA MAZUR

5. LAUD

6. KHAYAT

7. Braii

8. Freedom Jazz