KiRA MAZUR: "Все, що колись було у моєму житті, було заради музики"

KiRA MAZUR: "Все, що колись було у моєму житті, було заради музики"

Другий півфінал Національного відбору на Євробачення відбудеться вже сьогодні. Учасниця Нацвідбору KiRA MAZUR в ефірі "РанокПРО" – про те, як фольк став трендом, як вона розпочала свій перший бізнес та про роботу з продюсером Zaz.

Ведучі:

Ярина Скуратівська, Євген Павлюковський

Ярина Скуратівська: – Які враження від першого півфіналу? На кого ставила?

– Я ставила на MARUV(за підсумками першого півфіналу MARUVвийшла у фінал – ред.). У мене так завжди. До того я ставила на Нетту (Нетта Барзілай – переможниця минулорічного Євробачення з Ізраїлю – ред.), на Сальвадора (Сальвадор Собрал – переможець Євробачення–2017 з Португалії – ред.)…

Про себе судити дуже важко. Тим паче, нас якось так розкидало, що до першого півфіналу більше така андерграундна тусовка потрапила, а до другого – "попсова" тусовка, у хорошому сенсі. І я разом з KHAYAT там, мабуть, виділяємося.

ЯС: – Але ж ти не вперше опиняєшся під лейблом "неформат"?

– Коли я написала трек "Карі очі", це був перший такий трек у стилі фольку, і тоді це був повний андерграунд, повний неформат. Казали: "Круто, але незрозуміло, що це". А зараз, мені здається, фольк – це вже тренд. Сопілочка звучить у кожній пісні. І таке враження, що мені вдалося відчути цей тренд ще років 5 тому. В мені це було ще до введення квот – це 100%.

 

KiRA MAZUR: "Якби я хотіла заробляти гроші, я б возила хліб, відкривала б МакДональдси або заправки, але точно би не співала"

ЯС: – Окрім музики, у твоєму житті були й успішні бізнес-проекти, ти добре вела справи…

– Так. Але все, що я робила, все, що я чудила – це завжди було заради музики. Я завжди хотіла заробити собі грошей на альбом, на кліп…

Мій перший "бізнес" був, коли мені було років 15, я тоді ще в школі навчалася. І я стала постачальником хліба. До мене прийшла знайома, і каже: "У мого кума відкрився хлібозавод у Вінниці. Буханки хліба дуже великі і поки що недорогі, тому що продукт новий. А у нас в районі є тільки один хлібний монополіст. Не хочеш спробувати?"

Я беру мопед, купляю 10 буханок хліба, і по шматочку в кожний магазин розводжу безкоштовно. На наступний день мені заказують по 10, і я вже замовляю машину з заводу. На наступний день – по 20. І це закінчилося тим, що я в 15 років ставала о 4 ранку, а лягала о першій ночі, тому що розвантаження, треба все порахувати, зробити замовлення на завод на наступний день, перекусити і рахувати накладні на наступний день.

Я стала одним з найбільших постачальників хліба на той час. А потім у вересні я пішла в школу. На тому все й закінчилося.

А вже в 17 років я переїхала до Києва, навчалася в університеті, і після другого курсу відкрила в Києві музичну школу.

Євген Павлюковський: – На Євробачення ти теж йдеш заради музики?

– Звісно.

Я дуже не люблю, коли артисти йдуть у шоу-бізнес заради грошей. Вони, по-перше, думають, що вони тут є, і що їх так багато, що якщо ти заспіваєш дві ноти, все буде круто і в тебе буде купа корпоративів. Якби я хотіла заробляти гроші, я б возила хліб, відкривала б МакДональдси або заправки, але точно би не співала.

KiRA MAZUR: "Я не вважаю себе епатажною"

ЯС: – Оця твоя епатажність, через яку тебе називають "українською Леді Гагою" – це справжня ти?

– Хіба це епатаж? Мені не здається, що я епатажна. Хтось з журналістів колись написав, що я "епатажна Леді Гага" – і понеслося. Від чого епатаж? Від зачіски, як у Pink? Ну хоча б вже писали, що я як Pink. Але чому Леді Гага?

Я не вважаю себе епатажною. Можливо, оригінальною, я хочу претендувати на щось унікальне, але саме слово "епатаж" мені не дуже подобається. Епатажний Мерлін Менсон. А я – не настільки. MELOVIN епатажніший, ніж я.

А мої образи і мій стиль – це те, що я відчуваю.

ЄП: – На вулицях впізнають?

– Треба волосся начесати, щоби впізнавали.

Одного разу приходжу в салон, показую фотографію свою стандартну, де в мене стоїть ірокез, і кажу: "Зробіть мені отаку укладку". Дівчинка каже: "Гаразд", починає робити. І говорить: "Це, до речі, крута співачка". Я кажу: "Дякую". Вона: "За що?" "Ну… це я".

Я просто з цього моменту зрозуміла, що треба ходити нафарбованою і з ірокезом, щоб тебе впізнавали.

KiRA MAZUR: "Я не люблю, коли артисти йдуть у шоу-бізнес заради грошей"

ЯС: – Як ти почала працювати з зарубіжними продюсерами?

– Я робила багато розсилок. В мене було дві відповіді з безлічі розісланих. Ми ж не знаємо, до кого дійшло, хто відкрив, послухав.

Одна відповідь була від Шантель – співака з Німеччини. А друга від Керредіна Солтані, продюсера і сонграйтера ZAZ з Франції. Щойно я побачила Францію, дуже зраділа, тому що я бачу збіги у французькій музиці та українській, і у моїй фольковій музиці є носові звуки, точно як у французькій.

Я вже не пам’ятаю, що я писала, щось типу: "Я така гарна-красива, дивіться, є трек". І тут мені відписують, що все круто, цікава музика, "я би хотів з тобою попрацювати". Попрацювали, записали трек.

Я була в Парижі, він мені подарував пісню, і ще одну пісню мою він перекладав. У мене, в принципі, вже такі зв’язки у Парижі, що я могла б розпочати там карєру. Але я про це навіть не думаю, поки не зроблю найосновніше тут.

Сьогодні ввечері KiRA MAZUR виступить у другому півфіналі Національного відбору на Євробачення–2019 з піснею "Дихати".

Сьогодні, 16 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться другий півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. Ivan NAVI

2. ANNA MARIA

3. KAZKA

4. KiRA MAZUR

5. LAUD

6. KHAYAT

7. Braii

8. Freedom Jazz

 

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук