ЗМІ: у Британії нове голосування щодо Brexit може відбутися 27 лютого

ЗМІ: у Британії нове голосування щодо Brexit може відбутися 27 лютого

Якщо до 26 лютого не буде досягнуто домовленості угоди Великобританії з ЄС щодо Brexit, уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

Про це сказала прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей у парламенті, повідомляє Time.

За інформацією видання, Мей попросила парламентарів дати їй більше часу для перегляду своєї угоди з Європейським Союзом щодо Brexit, обіцяючи законодавцям ще один шанс взяти процес під свій контроль.

Водночас на голосуванні, яке відбудеться 14 лютого, Мей проситиме парламентарів підтвердити своє бажання усунути спірне ірландське питання.

Зазначимо, що досягнуті домовленості передбачають, що ЄС і Великобританія встановлять єдиний митний простір з кінця перехідного періоду і до визначення відносин у майбутньому. При цьому Північна Ірландія залишатиметься частиною митної території, як і решта Великої Британії, без застосування будь-яких тарифів, квот, перевірок або правил походження товарів.

10 грудня 2018 року суд Європейського союзу ухвалив рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.

Тереза Мей, фото: gettyimages